Dit! is wie ik ben

Wat is het?

'Dit is wie ik ben' is een uitgebreide multimediatool die bedoeld is voor jongeren die wonen in een zorginstelling, gedetineerd zijn of op een andere manier ondersteuning krijgen van een organisatie.

Het doel is om ze succeservaringen, zelfvertrouwen en hoop te geven. Deze aspecten zijn vaak minimaal aanwezig bij deze doelgroep. 'Dit is wie ik ben’ werkt aan een stukje identiteitsvorming en brengt muziekgerichte vakkennis en werkethiek over.

Dit! is wie ik ben

Hoe werkt het?

Per instelling of organisatie kunnen er 2 jongeren meedoen. Ze worden in een week tijd begeleidt bij het uitzoeken van muziek, het kiezen van een passend onderwerp, het schrijven van een tekst en het opnemen van een nummer.

Dit hele proces wordt in beeld gebracht en deze beelden vormen samen een minidocu. De jongeren krijgen een USB stick met de 2 nummers en de instelling of organisatie heeft een minidocu die gebruikt kan worden voor promotionele doeleinden.

Dit! is wie ik ben

Wat krijg ik?

De nummers zullen digitaal aangeleverd worden en de deelnemende jongeren krijgen een T-shirt met het 'Dit is wie ik ben' logo.

De zorginstelling kan de minidocu gebruiken voor het promoten van het eindresultaat. Uit de opnames, de geschreven teksten, persoonlijke gesprekken en reflecties zullen aanknopingspunten komen die gebruikt kunnen worden om het verdere ontwikkelingsproces van de jongeren te bevorderen.

Dit! is wie ik ben

Wat levert het op?

Naast inspirerende muziek, een mooie minidocu en coole T-shirts, krijgen de jongeren inzicht in het productieproces van het maken van een nummer en krijgen ze de zakelijke kant van de muziekindustrie voor een klein gedeelte te zien. Deze kennis en inzichten voorzien de jongeren van een kostbare ervaring die ze ook later in het leven ten goede zou kunnen komen.

Was deze ervaring naar tevredenheid en smaakt het naar meer? Dan bestaat de mogelijkheid om een deel II met optredens of muziekvideo's tot stand te brengen.